Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Billa България стартира две нови инициативи в областта на корпоративната социална отговорност. Първата е подкрепа за проект на Българския червен кръст и фирма „Хюманита“ за събиране на дрехи втора употреба, които ще се рециклират или даряват на нуждаещи се. Втората е за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми и се осъществява съвместно с Фондация „Искам бебе“.

Дрехи за нуждаещите се

Billa България се включва в проект на Българския червен кръст и фирма „Хюманита“ за събиране на дрехи втора употреба. Здравите и запазени облекла ще се даряват на нуждаещи се хора в цялата страна, а останалите ще се рециклират. За тази цел на паркингите на 6 магазина на Billa в София са поставени специални контейнери. Точните им локации можеш да видиш тук и те призоваваме, ако имаш стари дрехи, да подкрепиш каузата.

Една от целите на инициативата е ценните суровини, съдържащи се в текстилните изделия, да бъдат използвани отново в производството на нови продукти. Така ще бъдат спестени важни природни ресурси и ще има възможност за намаляване на плодородните земи, заети с влакнодайни растения и на тяхно място ще има хранителни култури. Другата цел на проекта е създаването на професионален кризисен резерв към БЧК. Събраните дрехи, които са годни за носене, ще бъдат дарявани на нуждаещи се, както и на пострадали при бедствия. Проектът на БЧК и „Хюманита“ стартира в България през 2016 г. Планира се до 2020 г. в страната да бъдат поставени до 1000 специално обозначени контейнера.
 
„Като социално ангажирана компания за нас е важно да работим по устойчиви инициативи в полза на обществото. Участвайки в тази кампания, се надяваме да насочим вниманието на нашите клиенти върху темата за пестенето на природните ресурси и да ги стимулираме да бъдат по-отговорни към опазването на околната среда“, заяви Бойко Сачански, Управител на Billa България.

Подкрепа за фондация „Искам бебе“

Втората инициатива, която Billa България стартира е за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми съвместно с Фондация „Искам бебе“. До края на месец юли 2017 г. 1 стотинка от всеки закупен продукт с марка Billa ще бъде дарена за финансиране на ин витро процедури, изследвания и здравни консултации за двойки, които мечтаят да станат родители.

Желаещите да кандидатстват за подпомагане могат да го направят в рамките на месец август. Подробните условия са описани в сайта на Фондация „Искам бебе“. Печелившите двойки ще бъдат изтеглени на случаен принцип на 8 септември. Всяка от тях ще получи необходимата финансова помощ, за да може да започне ин витро процедура.

Billa си партнира успешно с Фондация „Искам бебе“ за втора поредна година. През 2016 г. съвместната кампания с мотото „За повече деца в България“ оказа помощ на 6 двойки с репродуктивни проблеми, като всяка от тях получи 4 000 лв. за ин витро процедура.

Billa България е една от най-социално ангажираните компании в България. Доказателство за това са многобройните каузи, които са били подкрепени и наградите за CSR от различни организации. Повече за това можеш да научиш тук, а ако искаш да знаеш какво правят партньорите на „Знам да ям“ за подобряване на средата, в която живеем, ти предлагаме да се абонираш.

Вижте още

Над 8 000 българи подкрепиха спасяването на Мадарския конник

За втора година Billa организира кампанията „Ние обичаме България“

Благотворителният концерт „Ние обичаме България“ 2017 в подкрепа на Мадарския конник събра на

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми