Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Биричка на открито с подходящи специални мезенца и приятели е страхотно преживяване преди да дойде есента. А още по-хубаво е, когато бирите са „по-така“, да са „занаятчийски“ или с други думи – „крафт“. Затова те каним да посетиш Kraftland или „Земята на крафт бирата“, която ще е в близкия Kaufland.

Какво е Kraftland?

Kraftland е фестивал на многообразието от вкусове, цветове и аромати на „занаятчийските“ бири, които се произвеждат от малки пивоварни, в ограничени партиди и се различават силно от обичайното масово производство. Казват, че това пиво е като виното – то е за ценители, които могат да оценят уникалността му и да го комбинират с подходящи храни, за да бъде удоволствието по-пълноценно.

И за да изпиташ насладата от крафт пивоварството, заповядай всеки уикенд на септември на паркингите на избрани магазини Kaufland в 4 града. Там ще има специална шатра, посветена на занаятчийските бири и подходящите за тях мезета. Разбира се, всеки ще може и да си купи от пивото, което му е харесало най-много и да си го занесе вкъщи за специални поводи.

Сред потвърдените участници в различните градове са марките Blek Pine, Диво Пиво, Гларус, Айляк, Веритас, Ах!, Бял щърк, Ромбус, Йегерхов. Удоволствието от вкуса ще бъде допълнено със споделяне на любопитни факти за процеса по производството на крафт бира и повече информация за съставките, които могат да се съдържат в нея.

Чрез събитието Kaufland България, Асоциацията на независимите пивовари в България и медийният им партньор Actualno.com дават възможност на родните занаятчийски пивовари да покажат пред най-широка публика, че крафт бирата е изискана, но същевременно достъпна напитка за трапезата на всеки български дом. Духът на фестивала ще се пренесе и в хипермаркетите на Kaufland, където посетителите ще могат да си купят избрани сирена и месни деликатеси на специални цени.

Къде ще се проведе?

Фестивалът Kraftland ще гостува в четири областни града. Графикът е:

  • Варна 2-3 септември Kauland Трошево ( до Mall Varna)
  • Бургас 9-10 септември – Kaufland Бургас (в ж.к. „Изгрев“)
  • София 16-17 септември – Kaufland София (бул. „ген. Тотлебен“ 36)
  • Пловдив  30-1 октомври Kaufland Пловдив  (в близост до гребния канал)

Шатрите ще са отворени от 10 до 21 часа и имай предвид, че входът е с билети.

А знаеш ли с какво върви хубавата бира? Отговорът е - добра компания и страхотни мезета, които ще откриеш в Kaufland. И още нещо – абонирай се за „Знам да ям“, за да не изпускаш такива вкусни събития.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми