Информираният избор е пътят към здравословното хранене

През лятото е супер важно да сме хидратирани. Така се чувстваме енергични и се грижим за здравето си. А вече е още по-лесно и изгодно да запазим водния баланс в тялото си с новата кампания на Kaufland „Вода на месеца“.

Какво е „Вода на месеца“

В рамките на инициативата Kaufland ще предлага премиум марки вода на специални цени. Всеки месец на промоция ще бъдат различни марки и така хората ще могат да разнообразяват водата, която пият.

Впрочем, това е и препоръката на специалистите – минералните води да се сменят. Причината е, че всяка вода има различен състав и характеристики и като ги редуваме, осигуряваме на организма си необходимите му минерали. Промяната с друг вид вода, трябва да се извършва поне един път месечно за около два до три дни. Препоръчителното количество вода на ден е 1,5 до 2л. С този режим ще се постигне един сравнително добър синхрон, между баланса и минерализацията в организма.

Защо да пием бутилирана вода?

Най-ценното качество на натуралните минерални и изворни води е тяхната естественост. Те произхождат от подземни водоизточници и в нормалното си състояние водата е годна за консумация без необходимост от дезинфекция или третиране с химикали. Освен това, водещите производители бутилират водата при безкомпромисен контрол на качеството и така до хората достига наистина здравословен продукт. Голяма част от марките, които ще бъдат предлагани в месеца на водата са на фирми, участващи в инициативата „Кристално чисти“, което е допълнителна гаранция за тяхното качество.

И така, хидратацията вече е много по-лесна и достъпна. За теб остава да се насладиш на едно прекрасно лято и, ако желаеш, да научиш повече за това как българите избират вода.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми