Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Лято е и всички искаме перфектен тен, но без да изгаряме. А за да постигнем и двата ефекта, може да ни помогне храната. Затова днес сме ти приготвили списък на 5 храни, които помагат да добиеш изкушаващ загар и в същото време предпазват кожата от изгаряне. И уточняваме, че няма да бъркаме мазила на хранителна основа, а „предписаните“ продукти трябва да се похапват. И спокойно – всички са ОК за диетата ти.

Манго

Този прекрасен плод съдържа огромно количество витамин А. Той подобрява здравината, еластичността и въобще цялостния външен вид на кожата и затова е супер полезен за хубав тен. Нарича се и еликсир на младостта, защото стимулира образуването на колаген, който изглажда кожата

Спанак

Той съдържа ценни антиоксиданти и бета каротини, които помагат на кожата да изглежда златиста. Така че, смело си поръчвай салата от спанак по време на лятната си почивка.

Кайсии

Този плод е богат на каротеноиди, които са естествен пигмент, допринасящ за приятния загар на кожата. Също така имат и антиоксидантно действие, което допълнително помага за образуването на перфектен тен.

Зехтин

Тази вълшебна течност няма пряка заслуга за изкушаващия цвят на кожата ти, но пък помага за свежия и перфектен вид. Зехтинът помага за това кожата да е мека и еластична. И не е нужно да го пиеш. Просто добавяй към салатата или пастата си по една супена лъжица.

Вода

Човешкото тяло е изградено от 60% вода и, за да функционира както трябва е нужно да е добре хидратирано. Това е супер важно за кожата, която ако има достатъчно влага, ще добие изкушаващ загар, а няма да изгори. Специалистите препоръчват, когато сме изложени на слънце да пием вода на всеки 20 минути. В случая няма значение дали е минерална или изворна. Важното е да сме хидратирани. Това може да се постигне и с консумацията на храни с високо водно съдържание като диня или краставица.

Ето как храната помага за перфектния тен. Скоро ще ти разкажем и какво да хапваш, за да не получиш слънчево изгаряне, а до тогава можеш да си припомниш защо и кожата обича здравословна храна.

И за да не изпуснеш нищо полезно и интересно от „Знам да ям“, ти предлагаме да се абонираш от тук.

Вижте още

5 вкусни смути рецепти за сваляне на излишни килограми

Всички полезни вещества за тялото ти могат да бъдат събрани в една чаша, която да ти дава енергия и същевременно, да помага на диетата ти

Бързи и лесни за приготвяне, смутитата са новия полезен хит в борбата с излишните килограми.

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми