Пазарувай

Пазарувай
Пазаруването е важна част от ежедневието ни. Тук ще научите как да изберете най-добрите продукти и да се възползвате от промоциите, какво е важно при избора на храна и как да сте доволни от покупките си.
На фокус

Да заменим ориза с булгур?Хайде!
Богат на протеини, витамини и минерали, булгурът има място в кухнята ти

Опознайте боба
Проявете смелост и разнообразете менюто си
Тези дни докато кротко си разглеждахме „Знам...

Знаете ли как да съхранявате храната?
С големия пазар идва и въпросът как да съхраним храната, така че да не се развали.
Днес гледката на хора, които пазаруват храна за седмица или две напред е нещо обичайно. А и защо...

Подлучването не е лесна работа – епизод 2
Що е то шалот и как да направим френска супа с него?
Вече ти разказахме за...

Какво трябва да знаем за срока на годност?
Има храни, които може да не изхвърляте след маркираната дата
Нали сте виждали надписа „най-добър до“, последван от дата на пакета на храната? И сигурно...

Всичко, което искате да знаете за каперсите, но ви е страх да попитате
Две фантастични рецепти за салата с паста и сирене с ароматен пастет
Малко, зелено и солено, не е грах. Зеленчук ли е? Подправка ли е?...

Как да запазиш аромата на подправките?
Изпитани трикове, които ще ти спестят пари и рецепта за лесна домашна горчица
Нали искаш ястията ти винаги да ухаят на ароматни подправки? Но и да не купуваш всеки път...

Черният пипер е за всичко, а белият за изтънчени сосове
А за какво ли се ползват зеленият и розовият?
До скоро си знаехме, че кажи-речи всичко се подправя с „щипка черен пипер“. Но вече имаме и...

Горчицата всъщност не е горчива
Вижте защо е полезна и колко лесно е да я направим вкъщи
На вратата на всеки хладилник има едно малко бурканче горчица....

Кратка зехтинология
Или какво трябва да знаем при покупка на зехтин?
Случвало ли ви се е да се чудите защо на две шишета пише „зехтин“, а по-голямото е два пъти...

Защо на Запад са луди по аспержите?
И как да ги готвим бързо и лесно
Няма кулинарно предаване, в което да не ни говорят за аспержи....

Гответе с подходящите картофи
Сортът има значение ако ще правите пюре, чипс или картофи на фурна
Картофът е на пръв поглед нещо съвсем обикновено. До толкова сме свикнали да го има в...

Как да станем експерти по кафето?
Кои са най-популярните сортове и какво е характерно за тях?
Стоиш в магазина и се чудиш какво кафе да си купиш. Искаш да не е...

Пет любими италиански сирена
Чудесни за паста и за пица, или просто за добавка към хляб и прошуто
Има едно име, което е събрало в себе си много от удоволствията и сладостите на живота....

Пет съвета за комбиниране на червено вино и сирене
Открихме сезона на червеното вина и на романтичните вечери на свещи...

Хищниците го обичат червено
Изборът на месо е половината от приготвянето на вкусно ястие
Всеки иска да готви вкусно. За това са необходими...

Пет съвета за замразяване на храна
Как да запазим продуктите във фризера свежи и вкусни?
В „Знам да ям“ вече сме ви разказвали за различните...

Червено вино снощи пих
Или какво да знаем при пазар на вино
През последните години се отчита повишен интерес към...

Солта не е само бяла
Някои видове подпомагат по-доброто функциониране на организма и лечението на заболявания
Всички сме чували израза „...

Почувствайте плодовете
Изпитани съвети как да избереш най-зрелите плодове
Изпитвал ли си притеснение, когато пазаруваш плодове? Дали...

Кратък наръчник на екзотичните плодове на пазара
Как да ги избираме и за какво да ги ползваме?
Ако някога си се чудил кой е най-узрелият плод с непознато име от купчината в магазина, този...

Основни съвети за избор на бяло вино
И няколко идеи за съчетаването му с храна
Казват, че за бялото вино имало само една песен и тя била „Бяло вино, защо не си червено?“....

Как да изберем прекрасно агнешко за Гергьовден?
Обърни внимание на цвета и аромата на месото
По традиция за Гергьовден купуваме и готвим агнешко месо. Но често се прокрадва онази малка...

Здравословни алтернативи на ежедневните продукти
Как да направиш ежедневния пазар на храна по-здравословен
Днес ще ти разкажем как да направиш ежедневния пазар на храна по-здравословен. Затова сме ти...

Маруля ли е айсбергът?
Трите основни вида салати и как да ги ползваме
Представи си гледката на свежи, пролетни марули и си признай не ти ли се приисква една...

Лесни и здравословни рецепти с авокадо
Този прекрасен плод е пълен с витамини А, С, и Е, минерали и желязо, които помагат на тялото да е в добро здраве
Авокадото с право се счита за супер храна. Много специалисти го препоръчват като ежедневна...

От szaloncukor до ябълка в целофан – какво похапват на Коледа по света
Днес ще те заведем на малко коледно пътешествие, за да ти покажем какви изкусителни десерти хапват на Коледа по света
Казват, че калориите по време на празници не се броят. Сигурно затова около Коледа се...

Коя част на прасето за какво е подходяща?
И бонус - бърза рецепта за страхотни котлети
Хубаво ястие става от точните продукти. Затова, когато си решил да готвиш с месо, е добре да...

Да консервираме лятото
Първи стъпки в приготвянето на зимнина
Все повече хора сами си приготвят консерви за зимата. Някои от тях разчитат на продукцията...

Кои плодове и зеленчуци са за хладилник и кои за килера?
На грешното място могат да се развалят и обезвкусят
Днес сме ти подготвили практични съвети как правилно да съхраняваш плодове и зеленчуци през...

Хлябът не вреди на диетата
В магазините има десетки видове, които помагат за правилното хранене
Много хора напълно изключват...

Млякото може и да е от дървото
3 негови веган алтернативи
Млеката от растителен произход са супер популярни в диетичното, здравословно и веган хранене...
Pages
Създадено от Grozdanov Communications Consuling & Arrakis Studio