Няма човек, който да не се е сблъсквал с промоционалните предложения на големите вериги. Те ни достигат по всякакви канали: в пощенската кутия, по радиото или телевизията, докато четем новини онлайн или пазаруваме в магазина. И в това няма нищо лошо, защото промоциите ни помагат да спестим пари или да открием продукти, които обичайно не присъстват в потребителската ни кошница. И така, как да се възползваме от промоциите?

Информирайте се

Както вече сме писали в „Знам да ям“, предварителната подготовка е важна част от разумното пазаруване. Затова не е лошо да хвърляте по едно око на брошурите в пощата. Същото важи и за телевизионните реклами и банерите в интернет.

Следете и сайтовете на любимите си магазини. Обикновено промоционалните оферти и сроковете им се публикуват там. Така ще можете да допълните списъка си за пазаруване с изгодни покупки.

А за да сте сигурни, че няма да пропуснете оферта, най-добре е да се абонирате за мейл бюлетините на любимата ви верига магазини. Така ще получавате на пощата си, последните новини и ще можете да ги разгледате, когато ви е удобно.

Оглеждайте се на място в магазина

Дори и да не сте разглеждали брошурите предварително, можете да го направите на място в магазина. Каталозите с промоционални предложения са до входа и можете да се запознаете с тях докато се разхождате между стелажите.

Не пропускайте и да се вгледате в етикетите. Обикновено специалните оферти са с различен цвят, за да привлекат вниманието ви. Това могат да бъдат отстъпки в цената; пакетни предложения като спагети с бутилка специален сос, например, или по-големи разфасовки.

Струва ли си пазаруването на промоция?

Категорично „Да“. С промоциите търговците искат да засилят интереса към някой продукт, особено ако е нов за пазара, или да стимулират търсенето на определена стокова група за даден период от време.

Не се учудвайте, ако и преди големи празници видите специфични храни на промоционални цени, например агнешко преди Великден и Гергьовден. В този случай супермаркетите разчитат на печалба от оборота, а не от цената, и затова се стремят да привлекат, колкото е възможно повече клиенти към своите обекти.

Това е удобен момент да купите изгодно по-голямо количество, което да замразите. В крайна сметка агнешко не се яде само през пролетта, нали?

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.