Всеки се пита коя е най-добрата храна, когато влезе в магазина. Отговорът е тези, която е стигнала до нас, благодарение на партньорство между търговеца и производителя. И днес ще ти разкажем защо това е така и как Billa подкрепя българските производители.

Ползите от сътрудничеството

Всеки търговец иска да предложи най-доброто за своите клиенти на най-добра цена. Причината за това е ясна. Когато хората знаят, че в един магазин могат да намерят качествена храна без да се налага да дават много пари, те ще се връщат. В това има и чисто търговски смисъл. Работейки с производителите и развивайки техния потенциал, търговците си гарантират постоянни доставки на пресни и желани продукти, което е изключително важно в днешните условия на силна конкуренция между веригите.

А какво печелят производителите? От една страна получават гаранции, че ще реализират продукцията си. Така могат да планират по-добре. Освен това, когато работят с вериги като Billa, ползват опита на един от най-големите търговци в Европа, което им помага да се модернизират и да растат.

Как Billa подкрепя българските производители?

Голямата верига е известна със своите инициативи и кампании в подкрепа на българското производство. Те обхващат плодове и зеленчуци, млека и месни продукти. Ето и малко повече за тези инициативи.

„Градините на Billa“ e една от най-мащабните кампании на компанията. В нея веригата си партнира с над 30 внимателно избрани родни производители. Така хората могат да открият богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в 150 градини в най-плодородните кътчета на България. Billa експерти отговарят за стриктния контрол за качеството на продукцията от момента на засаждането до опаковането, транспорта и излагането в магазините.

“Прясно българско месо” е друга кампания на веригата в подкрепа на родните производители. Тя е фокусирана върху прясното месо и образоването на хората за предимствата на българските месни продукти. Над 90% от стоките в категорията прясно месо в Billa са с гарантиран български произход. Високото им качество се контролира от експерти, сертифицирани от Министерство на образованието и науката и преминали през професионално обучение от Съюза по хранителна промишленост.

В подкрепа на българското производство Billa организира и изложенията „Billa Месни традиции” и „Billa Млечен свят“. В тях експерти на компанията представиха характерните особености и предимства на родните сурово-сушени месни деликатеси и ползите от консумацията на качествени български млечни продукти по БДС.

Хората и бизнеса оценяват подкрепата за българското

Явно усилията на Billa дават резултат. От една страна клиентите все повече разпознават веригата като предпочитано място за пазаруване, което доведе до ръст на оборота от над 16% през миналата година.

Бизнесът също награди тези усилия и Billa България получи специалната награда „Партньор на българските производители“ от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и списание „Икономика“. Наградите се връчват на мениджъри и предприемачи, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика.
 
„Това отличие е резултат от последователната ни политика в подкрепа на родното производство. Стремим се да помагаме на българските производители да развиват своя бизнес и да реализират продукцията си на пазара. Партньорството ни с тях е изключително ползотворно и вярваме, че носи позитиви както за самите производители, така и за потребителите, осигурявайки им достъп до качествени продукти с местен произход. Ще продължаваме да полагаме усилия, за да осигурим повече възможности за родното производство“, коментира управителят на Billa България Бойко Сачански.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.