Благотворителният концерт „Ние обичаме България“ 2017 в подкрепа на Мадарския конник събра над 8 000 българи в зала „Арена Армеец“. Това бе грандиозният финал на второто издание на националната кампания на Billa „Ние обичаме България“. Инициативата цели осигуряването на финансова помощ за реставрацията и поддръжката на значими паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България. Всички приходи от продадени билети за концерта, ще бъдат дарени за облагородяването на Националния историко-археологически резерват „Мадара“, където се намира Мадарският конник, и за превръщането на района в атрактивна туристическа дестинация.

Кои звезди подкрепиха каузата?

В концерта взеха участие някои от най-обичаните български изпълнители. Сред тях бяха Валя Балканска и гайдарят Петър Янев, Силвия Кацарова, Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, 100 каба гайди, ансамбъл „Българе“, Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева. Всички те подкрепиха каузата на кампанията за опазване на културно-историческото ни наследство.

Зрителите се насладиха на много от вечните български песни и мелодии. Началото беше дадено от настръхващо изпълнение на 100 каба гайди. По време на концерта стотици хора играха хора на терена на най-голямата зала в България. За това може би са им помогнали и безплатните уроци по народни танци, организирани от Billa.

Концертът беше разнообразяван и от поп, рок и хип-хоп хитове, така че публиката нито за миг не беше оставена да скучае. Спектакълът беше закрит с космическото изпълнение на Валя Балканска и гайдаря Петър Янев на „Излел е Дельо хайдутин“, което изправи цялата зала на крака.

Водещи на благотворителния концерт бяха актьорът Александър Кадиев и телевизионната журналистка Десислава Стоянова, които, както всички изпълнители, се включиха безвъзмездно в инициативата. Сред специалните гости на спектакъла в Арена Армеец бяха представители на държавните институции, бизнеса и дипломати.

„Щастлив съм, че кампанията на Billa „Ние обичаме България“ успя да обедини толкова много хора. Това е доказателство, че българският дух е жив и че когато сме заедно, можем да постигнем много. Опазването на културно-историческото ни наследство е дълг както към предците ни, така и към бъдещите поколения. Сърдечно благодаря на всички, които подкрепиха каузата и доказаха, че истински обичат България“, заяви Бойко Сачански, управител на Billa България.

Инициативата „Ние обичаме България“ стартира през 2016 г., когато за реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка бяха събрани близо 75 000 лв. Кампанията се провежда с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми