Тъй като не се разделяме с телефона си, решихме да проверим дали тази джаджа може да ни помогне да спазваме диета и да се отървем от излишни килограми. И открихме супер полезни приложения, които веднага си инсталирахме и споделяме с теб.

Технологиите вече толкова са напреднали, че вече не е нужно да смяташ и броиш калории или пък да инвестираш доста пари в специални фитнес режими. Благодарение на тези приложения, можеш умело да управляваш собствения си хранителен и спортен режим.

MyFitnessPal (безплатно)
Това е любимо приложение на милиони хора по света и можеш да използваш основните му функции безплатно. Когато добавиш личните си данни (височина, възраст, пол, тегло, желано тегло и т.н.), приложението определя колко калории можеш да консумираш всеки ден, за да постигнеш целта си в определения от теб период. Можеш да записваш това, което ядеш всеки ден и да въвеждаш физическата си дейност (тренировки, бягане или изминато разстояние). След това приложението описва това, което е изконсумирано и изразходено. В удобна графика показва, колко килограма са свалени.

Nutrino (безплатно)
Това чудесно приложение може да ти създаде персонализиран хранителен режим и меню, като взема предвид колко калории трябва да изядеш всеки ден, за да постигнеш целта си. След като въведеш необходимите данни, то ще изчисли, колко килограма приблизително трябва да свалиш и ще изработи подробна програма за постигане на целите ти. Можеш да избереш какви храни искаш да ядеш и кога. Приложението ще ти направи меню на база на предоставена информация, дори ще ти помогне със списъка за пазаруване. Звучи супер, нали?

„Знам да ям“ (безплатно)
Не е точно приложение, но пък има много полезни съвети, здравословни рецепти и идеи, които ще ти помогнат да са във форма и да готвиш супер вкусно. А за да не пропускаш нищо от тях, ти предлагаме да се абонираш.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.