Учениците от 1 до 4 клас на 8 училища в България ще бъдат посветени в тайните на кулинарното изкуство „Манджицу“ и така ще станат воини на здравословното хранене. Те ще научат, че здравословната храна може да бъде вкусна и, че готвенето с мама и татко е забавление, което не трябва да се пропуска. Тази мисия е инициирана от Лидл България и първите занимания вече бяха проведени в училища в Троян, Пазарджик и Враца.

Какво е „Манджицу“?

„Манджицу“ е система от теория и практика за здравословното хранене, разработена за най-малките ученици. Специално подготвени сенсеи (превод в ефир: учители на японски) ще обучат своите падуани (превод в ефир: ученици на Star Wars-ки) в рамките на занятията „Кулинарно междучасие – Манджицу“.

Уроците продължават един час и децата научават любопитни факти за храната и как да се хранят здравословно. Разбира се, освен теория има и практика. С помощта на професионални готвачи „Манджицу“ нинджите приготвят полезни и здравословни храни. Някои от техниките са омлет със спанак или цвекло, плодови близалки с ядки и сурови бонбони.

Защо е добре децата да се занимават с „Манджицу“?

Сред децата се задълбочават тенденциите за неправилно хранене, ниска физическа активност и затлъстяване. С проекта „Кулинарно междучасие – Манджицу“ Лидл България цели да постави основите на различно отношение и повишен интерес към разнообразната и здравословна храна и да помогне на родителите в правилното хранене на децата.

Как се става нинджа „Манджицу“?

Всяко училище, в което се обучават деца от 1-ви до 4-ти клас може да кандидатства за участие в проекта „Кулинарно междучасие – Манджицу“. Заявките се подават до 07 октомври 2016 г. на www.lidl.bg/ninja, където може да бъде намерена и подробна информация за инициативата. Освен вече посетените 3 училища, ще бъдат избрани и още 5, които ще бъдат посветени в тайните на здравословното хранене. А едно от всички участвали в проекта ще може да спечели и финансова подкрепа от Lidl, за да подобри условията за спорт и почивка на своите ученици.

Как се поддържа форма?

Младите кулинарни нинджи ще могат да поддържат и развиват своите умения с помощта на мобилното приложение „Манджицу“, което е достъпно в Google Play и App Store. С негова помощ децата и техните родители ще открият полезна информация за хранителните елементи, ползите от тях и съвети за правилно хранене. Така всяка „Манджицу“ нинджа ще може не само да поддържа своята кулинарна форма, но и да натрупва нови знания, които да предава на околните.

Вижте още

Здравословно хранене за деца през лятото

Има как да помогнем на детето да остане здраво и да се радва на почивката си по-пълноценно

За възрастните лятото е очакване на отпуската и благородна завист към колегите, които са на п

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.