Чудиш се как да накараш дребните да ядат зелени неща, а те упорито отказват да консумират каквото и да е в тази разцветка? Или пък си на диета, но ти се хапва сандвич? Не се притеснявай, идваме с идеалното предложение. В този сандвич има толкова много полезни зелени неща между разтопен кашкавал, че никой няма да се откаже да го хапне. Ако пък кашкавалът не влиза в диетата ти, то можеш да ползваш веган алтернативата му за постигане на същия ефект.
Ето и рецептата!
Продукти:
- Песто (можеш да намериш домашната ни рецепта за Дженовезе тук)
- Пълнозърнест хляб или хляб с лимец
- ½ узряло авокадо
- ½ чаша пресен спанак
- Кашкавал по избор ( авторът препоръчва веган кашкавал с вкус на чедър)
Тук вече се досещаш какво ще се случи: отрежи две стабилни филии от хляба и ги намажи с песто. На едната филийка сложи кашкавала, нарязаното на филийки авокадо и спанака. Сложи другата филийка отгоре и натисни леко. Запечи на плоча, в панини грил или пък на тиган (най-добре с малко кокосово масло). След като разтопиш кашкавала, разрежи сандвича на две и … да ти е вкусно!
А помниш ли как скрихме зеленчуци в торта? Не? Виж рецептата за страхотната ни морковена торта тук. Ако пък търсиш идея за някоя друга закуска с нещо свежо и зелено, предлагаме ти да опиташ нашата фритата, която е като омлет (но не съвсем).