За втора поредна година бяха раздадени Годишните награди за кулинарни блогове. Организатор на събитието беше сайтът Блоговодител, а основен партньор – МЕТРО България. И като говорим за кулинария, трудно можем да се сетим за по-подходящ домакин на събитие за гастрономически откриватели и експериментатори от „МЕТРО Академия“.

Бяха раздадени по две награди в 10 конкурсни категории – една определена от журито и една от вота на публиката. А журито на тазгодишния конкурс е повече от авторитетно:

  • Юри Велев, главен готвач в "МЕТРО Академия", 
  • Илиян Димитров, основател на Блоговодител
  • Валери Нешов, професионален готвач и автор на единственото българско кулинарно предаване за търсене на автентични вкусове, 
  • Елица Минева, редактор, филолог, любител на гурме културата, 
  • Йоланта Делибозова – Йоли, музикант, кулинарен блогър и едно от най-разпознаваемите кулинарни лица в българския ТВ ефир,
  • Веселина Славчева, карвинг специалист (бел. ред.: изкуството за гравиране на плодове и зеленчуци), инструктор и международен съдия.

Няма как да не се доверим на преценката на това съзвездие от кулинарни светила. А когато към нея добавим и вота на аудиторията, можем да сме сигурни, че наградените блогове наистина заслужават внимание.

Разбира се, събитие, което отличава най-добрите блогъри в областта на гастрономията не може да мине без готвене. „МЕТРО Академия“ отправи предизвикателство към участниците да сготвят ястия с тъмна или светла бира от каталога на МЕТРО „Барбекю и бира“. Съвсем в духа на започналото европейско по футбол. Най-интересните от тях ще бъдат приготвени заедно с екипа на Академията, а три от тях ще получат комплект аксесоари за барбекю Jamie Oliver. При тези стимули догодина и ние от „Знам да ям“ ще се включим.

Във връзка с вторите Годишните награди за кулинарни блогове управляващият директор на Metro Cash&Carry Вероника Пунчева заяви: "Радвам се, че наградите за кулинарни блогове се превръщат в традиция. Когато преди една година за първи път се срещнахме тук, си пожелахме "МЕТРО Академия" да се превърне в място, което ни обединява. Място, в което винаги сте добре дошли, за да създавате и изпробвате нови рецепти, да обменяте опит и познание, да се забавлявате. Вярвам, че хора като вас превръщат социалните медии и интернет в един пъстър, красив и вкусен свят, изпълнен с топлина и уют.“

Можете да откриете победителите във всички категории на https://goo.gl/MwIypz, а ние се надяваме, че тези награди са ви вдъхновили, за да можете и вие да участвате в следващото издание на конкурса.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.