Думата на лятото е „спорт“. Тъкмо свърши европейското по футбол и започна Олимпиадата. А преди нейния край София ще е домакин на една не по-малко ожесточена спортна надпревара, която буквално ще разпали страстите и „пушек ще се вдига“. А с него ще има аромат на скара, студена бира, много музика и, разбира се, награди за победителите.

Става дума за второто издание на турнира Lidl Grill Fest, който ще се проведе на 27 август в „Южен парк 2“ или с други думи на поляната зад музей „Земята и хората“ и хотел „Хилтън“ от 16:00 ч.

Кой може да участва?

Всеки грил ентусиаст, навършил 18 години. Не е задължително състезателят да може да приготви перфектна пържола. В турнира се допускат хора с широк кръг от умения, свързани с грилстването и сформиращи перфектната грил компания. Например: мариноване, правене на салати, поднасяне на бири без разливане и дори миксиране на подходящ музикален фон за повдигане на духа на състезателите.

Участието може да е индивидуално или в отбор. Записването става на www.grillmaistor.bg до 14 август. Разбира се, има първоначална селекция, за да бъдат допуснати само достойни грил майстори. Тя се състои в решаването на тест, с който да докажете уменията и познанията си по дисциплината.

Отборите могат да са от четири участника като всеки трябва да има грил специалност, която не може да се променя в хода на турнира. Ако решите да се запишете като индивидуален участник, също трябва да посочите в какво сте силен и при късмет ще бъдете включен в отбор с други кандидати.

Колко отбора ще участват?

Във финалите на турнира ще участват 6 отбора:

  • 3 определени с жребий измежду всички записали се;
  • 1 от играчи, записали се за самостоятелно участие;
  • Победителите от първото издание на турнира по Спортен грил;
  • 1 съставен от ентусиасти, присъстващи на турнира.

Как се определя кой ще участва?

Участниците ще бъдат определени с жребий. Ще има и резерви, които ще се включат, ако някой от титулярите отпадне. Правилата можете да откриете на https://grillmaistor.bg/rules.

Какво ще се случи на 27 август?

Оспорвана битка, гарнирана с вкусна храна, готина музика, игри и страхотно настроение. И всичко това в компанията на супер свежи хора, дошли да се забавляват и да споделят любовта си към вкусната храна.

Още ли не си се записал? А какво чакаш? Грил компанията те очаква!

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.