Кой е гурме вариантът на класическата комбинация от бира и кюфтета? Чаша червено и кюфтенца от печени червени чушки. Червените чушки са не само ужасно вкусни, но и много полезни. Съдържат много витамин C- повече от 200% от твоята дневна доза, витамин B6 и фолиева киселина.
Червените чушки са пълни с антиоксиданти. А последните проучвания показват, че ускоряват и метаболизма. Но тук спираме да хвалим червените чушки и се залавяме с рецептата.
Продукти:
- 7-8 големи печени червени чушки
- 300 грама натрошено сирене
- 2 яйца
- 2 скилидки чесън (поне)
- 5-6 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица олио или предпочитана мазнина
- черен пипер на вкус
- магданоз
В голяма купа смесваме яйцата, натрошеното сирене, брашното и олиото. Нарязваме на ситно магданоза и чушките, пресоваме чесъна и прибавяме всичко към добре разбърканата смес. Подправяме с черен пипер. Така получената смес престоява поне 20 минути. Постиламе хартия за печене в тава и загряваме фурната на 180 градуса. С помощта на супена лъжица оформяме кюфтенцата в тавата и слагаме да печем. Когато добият приятен златист цвят, обръщаме кюфтенцата да се запекат от другата страна. Готовите кюфтета могат да се сервират с чеснов или млечно-чеснов сос с копър.
Бихме добавили и добре изстудена бира към рецептата, но стана време за червено вино. Ако пък са ти останали чушки и не знаеш какво да направиш с тях- какво ще кажеш да направиш десерт или по-точно сладко от червени чушки.