Супата си е задължителна през всеки сезон. След като лятото сме се разхлаждали с таратор и газпачо, време е да се загреем с нещо топличко през есента. Приготвили сме ти две страхотни рецепти: за френска супа с песто и паста и супер бърза крем супа от червено цвекло и авокадо.

Френска супа с песто и паста

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • ½ глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • ½ фенел (корен)
  • 2 супени лъжици копър
  • ½ чаша нарязан пащърнак
  • ½ нарязана чаша моркови
  • 1 консерва нарязани домати, без течност
  • 4 чаши зеленчуков бульон
  • 1 консерва бял боб, отцеден и измит
  • 4 чаши кейл
  • ½ чаша фиде или паста по избор
  • Сол и пипер на вкус
  • Сокът на един лимон
  • Песто

Затопли зехтина в голяма тенджера на среден огън , добави лука и го задуши, докато не омекне. Добави чесъна и фенела, подправи със сол и пипер, след което прибави пащърнака, морковите и готви около 8 минути. Добави малко от зеленчуковия бульон и разбъркай, след което изсипи останалия бульон, доматите и боба. Намали котлона и остави да къкри, докато зеленчуците омекнат-отнема около 20 минути. Нарежи кейла и изсипи в тенджерата. Добави пастата и копъра и остави за още 10 минути. Опитай и подправи на вкус. Изцеди лимона и прибави към супата. Преди сервиране, сложи щедра лъжица песто. Добави и филийка препечен хляб и voila! – супата е готова. Можеш да добавиш мащерка, спанак и босилек за разкош.

Супер бърза крем супа от цвекло и авокадо

Тази страхотна супа е естествено кремообразна, нежна като коприна и изключително вкусна и засищаща. Наситеният цвят пък ти подсказва, че има голямо количество антиоксиданти, ензими, витамини и минерали в нея. Освен това супата е сурова, така че ще абсорбираш всичко, което е необходимо на организма ти. Съставките са за една порция.

Продукти:

  • 1 чаша сок от цвекло
  • ½ червена чушка
  • 1 малко узряло авокадо или половин голямо
  • 1 шепа листа от спанак
  • 1 скилидка чесън
  • Малко топла вода

Сложи сока от цвеклото, чушката и спанака в блендер или кухненски робот и разбий. Добави авокадото, чесъна и подправки на вкус. Разбий отново. Ако така получената супа ти е прекалено гъста, добави малко топла вода.

Предлагаме ти и три стоплящи супички за душата: от сладки картофи, карфиол и леща тук. За рецепти за крутони, кликни тук. Ако искаш да получаваш всички страхотни рецепти направо в пощата си, абонирай се за „Знам да ям“ още 

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.